Skoči do osrednje vsebine

Izobraževanje na temo trajnosti

31.05.2022 17:00

Zavod za turizem Cerklje je v torek, 31. maja 2022, organiziral izobraževanje na temo razvoja trajnostnega turizma v naši občini. Povabljeni so bili vsi ponudniki nastanitev, gostinci in drugi, s turizmom povezani deležniki v občini. Predavanje je bilo za udeležence brezplačno.

 

Pregledali smo  izzive, ki so pripeljali do tega, da je trajnost danes edina možna razvojna pot in se seznanili z mednarodnimi, evropskimi in nacionalnimi odzivi na izzive.  Predavateljica, ga Tina Hedi Zakonjšek, specialnizirana za trajnostni turizem,  v slovenskem in mednarodnem prostoru pa deluje kot preveriteljica za številne trajnostne certifikate, nam je predstavila prednosti in koristi certificiranja za ponudnike, Zeleno shemo slovenskega turizma in vseh primarnih znakov, ki jih ta priznava ter postopek pridobitve znaka Slovenia Green. 

 

Zavod Tovarna trajnostnega turizma – GoodPlace, združuje 12 soustanoviteljev iz Slovenije in tujine (direktorica je Jana Apih), ki delujejo tako na področju turizma kot tudi na drugih širših komplementarnih področjih. Vse od svoje ustanovitve leta 2012 GoodPlace razvija znanja in orodja, povezana predvsem z razvojem in implementacijo trajnostnega turizma na vseh ravneh, od nacionalnega do lokalnega, pa tudi mednarodnega in podjetniškega. Glavni nacionalni referenčni projekt GoodPlace je program spodbujanja implementacije trajnostnih modelov poslovanja v destinacije in turistična podjetja, poznan pod imenom Zelena shema slovenskega turizma (znamka Slovenia Green). Poleg trajnostnega turizma se strokovnjaki, ki jih povezuje izvajalec, intenzivno ukvarjajo še s področjem inovativnega in aktivnega turizma.

Izdelava spletne trgovine
Idejna zasnova in oblikovanje spletne strani: Agencija Forward, Google Partner
Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih