Skoči do osrednje vsebine

PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO ŠENTURŠKA GORA

 

Kontakt:

Šenturška Gora 11, 4207 Cerklje

E-pošta: pgdsenturskagora@gmail.com

 

Predsednik

Boštjan Dolžan

041/633-668

 

Dejavnost društva:

Prostovoljno gasilsko društvo Šenturška Gora je društvo I. kategorije in deluje v vaseh Krvavec, Ambrož pod Krvavcem, Stiška vas, Ravne, Apno, Sveti Lenart, Sidraž in Šenturška Gora.

 

Zgodovina društva:

Prvi dokumentirani zametki ustanovitve gasilskega društva segajo v leto 1973, ko so vaščani 4. februarja na Zboru krajanov Krajevne skupnosti Šenturška Gora izrazili željo po ustanovitvi gasilske enote, ki bi delovala na območju vasi Apno-Ravne, Šenturška Gora, Lenart na Rebri, Sidraž, Viševca in Vrhovje. V zapisniku zbora je omenjeno, da so interes pokazale tudi okoliške vasi (Stiška vas in Ambrož), med glavnimi razlogi pa so navedli oddaljenost od nižinskih vasi, slabo cestno povezavo, odsotnost telefonske povezave ter izgradnjo vodovoda leto dni prej kot osnovo za izvajanje gasilske dejavnosti. V dopisu Skupščini Občine Kranj so med drugim zapisali, da je bil sprejet sklep o pobiranju prostovoljnih prispevkov med vaščani, hkrati pa so izrazili prošnjo za finančno pomoč pri nakupu opreme. Poleg tega so se dogovorili, da bo imelo društvo 30 aktivnih in 20 podpornih članov, prostor za gasilski dom in opremo pa bo pri Ignacu Vrhovniku.

 

Na zboru so tudi izvolili delovni odbor pod vodstvom Franca Jagodica ter nadzorni odbor. Drugi poskus ustanovitve društva je bil v letu 1989, ko so prvi posamezniki opravili tečaj za izprašanega gasilca v Tunjicah. K ustanovitvi je pripomogel gozdni požar na Šenturški Gori konec marca 1989. Na pomoč so priskočili člani GD Tunjice.Ustanovni sestanek je bil naposled 28. oktobra 1990. 23 krajanov je ob prisotnosti predstavnikov OGZ Kranj, OGP Kranj in Kamnik, GD Tunjice in Cerklje ter poveljnika sektorja soglasno potrdilo predlog za izvršni odbor v sestavi:

predsednik: Ludvik Pavlin starejši, poveljnik: Sašo Šuler, tajnik: Peter Krivec, blagajnik: Janez Gradišek, člani: Darko Jerič, Martin Novak, Vilko Bodlaj. V nadzorni odbor pa so bili izvoljeni:

 

  • predsednik: Milan Zamljen
  • člana: Jože Rebernik, Alojz Jagodic ml. (Habanov).
Izdelava spletne trgovine
Idejna zasnova in oblikovanje spletne strani: Agencija Forward, Google Partner
Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih