Skoči do osrednje vsebine

VABILO - Katalog lokalnih ponudnikov pridelkov in izdelkov

11.06.2024 00:00

 

Razvojna agencija Zgornje Gorenjske pripravlja v sklopu projekta Lokalno GOR katalog lokalnih ponudnikov pridelkov in izdelkov Gorenjske regije, ki bo zajemal območje 14 občin: Kranjska Gora, Jesenice, Gorje, Bled, Bohinj, Žirovnica, Radovljica, Tržič, Kranj, Naklo, Šenčur, Preddvor, Jezersko in Cerklje na Gorenjskem.


Vabimo Gorenjske pridelovalce in predelovalce z lastno pridelavo in predelavo, da se odzovete vabilu za brezplačno objavo v katalogu, ki bo objavljen v elektronski in tiskani obliki v nakladi 15.000 izvodov. Katalog bo kot zbir koristnih informacij posredovan gorenjskim občinam, šolam, vrtcem, tržnicam, ipd. V elektronski obliki bo na voljo na spletnih straneh navedenih občin, Razvojne agencije Zgornje Gorenjske in partnerjev projekta (BC Naklo, KGZS Kranj, KGZ Sava, KGZ Sloga, MOK, Optifarm). Vključenim ponudnikom bodo na ta način omogočili večjo prepoznavnost in boljšo prodajo njihovih pridelkov in izdelkov. Vsak sodelujoči v katalogu bo prejel tudi pdf. obliko kataloga za lastno promocijo.


Katalog lahko uspešno izdelajo le z vašo pomočjo, zato vas prosijo za nekaj minut vašega časa, da izpolnite priloženo vlogo na naslednji strani dokumenta. V katalogu bodo objavljeni ponudniki doma pridelanih pridelkov in izdelkov, ki pri predelavi uporabljajo surovine z območja Gorenjske ter pridelajo več kot potrebujejo za lastne potrebe.


Pri vsakem ponudniku bo navedeno: hišno ime oz. ime kmetije, ime in priimek, naslov, telefon, mobilni telefon, e-naslov, spletna stran, prodajno mesto ter ponudba pridelkov in izdelkov. Ta bo razdeljena na posamezne sklope; mleko in mlečni izdelki, moka in mlevski izdelki, zelenjava in zelenjavni izdelki, sadje in sadni izdelki, krompir, jajca, meso in mesni izdelki, med in drugo.


Izpolnjene in podpisane vloge za objavo v katalogu bodo zbirali do ponedeljka 1.7.2024 na naslovu Razvojna agencija Zgornje Gorenjske, Spodnji Plavž 24e, 4270 Jesenice. Skenirane vloge lahko pošljete tudi po e-pošti na naslov stasa.polajnar@ragor.si.


Za dodatne informacije lahko kontaktirate telefonsko številko 04 581 34 16 (Staša Polajnar) ali preko elektronske pošte stasa.polajnar@ragor.si.

 

VABILO IN PRIJAVNICA --> TUKAJ

 

O projektu Lokalno GOR


Delež lokalne samooskrbe na Gorenjskem je, z izjemo mleka in krompirja, nizek. Zavedanje o pomembnosti lokalno pridelane hrane med pridelovalci hrane, posamezniki in javnimi zavodi pa se krepi. Lokalno sonaravno pridelana in predelana hrana je okusna, zdrava in do okolja prijazna. Z njeno pridelavo/predelavo se ohranja kulturna krajina podeželja in prehranska dediščina.
S projektom Lokalno GOR želimo:
- povečati osveščenost pridelovalcev, posameznikov, otrok, javnih zavodov o pomembnosti lokalno pridelane/predelane hrane in prehranske dediščine,
- povečati stopnjo lokalne samooskrbe na območju Gorenjske,
- omogočiti lažji dostop do zdrave, sezonske, lokalno pridelane hrane z vzpostavitvijo sodobnih tržnih poti in pristopov (npr. mobilna aplikacija za nakup lokalne hrane z dostavo) med ponudniki hrane in potrošniki,
- povečati vključenost tradicionalne lokalne hrane v jedilnikih doma in v vzgojno-izobraževalnih zavodih,
- povečati povezanost pridelovalcev pod okriljem zadrug,
- ohraniti kulturno dediščino podeželja, znanja, navad,
- izboljšati kvaliteto življenja.


V projekt so vključeni pridelovalci, posamezniki, zadruge, javni zavodi, otroci in osebe s posebnimi potrebami, ki so preko izobraževanj, praktičnih delavnic, ogledov dobrih praks, strokovne pomoči in promocije informirani o pozitivnih učinkih lokalne hrane na ohranjanje snovne in nesnovne kulturne dediščine.
Projekt delno financira Evropska unija iz sredstev Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP), po pristopu CLLD – izvajanje lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost v programskem obdobju 2014-2020. Projekt se izvaja v okviru LAS Gorenjska košarica.

Izdelava spletne trgovine
Idejna zasnova in oblikovanje spletne strani: Agencija Forward, Google Partner
Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih